Twitter logo

Boinstitutet arrangerar coronasäker digital Almedalsvecka på boinstitutet.se

För att rädda planerade bostadssamtal arrangerar Boinstitutet en alternativ digital Almedalsvecka med seminarier, eftersnack och mingel på webben.

– Samtalet om bostadspolitik, bostadsbyggande och människors hem får inte avbrytas för att vi håller fysisk distans, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet och initiativtagare till den digitala Almedalsveckan.

Boinstitutet kommer erbjuda alla som planerat aktiviteter med bostadstema under Almedalsveckan ett tillfälligt hem, där seminarier kommer sändas live mån, tis och ons (29 juni, 30 juni och 1 juli). Från och med den 8 april kommer de organisationer, företag och andra som planerat och bokat upp seminarier med inriktning på bostäder kunna anmäla intresse för att få en slot-tid för sitt seminarium. Självklart kommer riksdagspartiernas bostadspolitiska talespersoner också bjudas in.

– Att kunna mötas i samtal, dela kunskap och erfarenheter, är oerhört angeläget även i tider som de här, i synnerhet för bostadssektorn eftersom tusentals hushåll kommer få svårt att klara sina boendekostnader på grund av coronakrisen. Den drabbar en hel bransch i form av varsel, avbrutna projekt och förmodligen också minskat bostadsbyggande.

För seminarier där talarna inte väljer att delta via länk från sin bostad och hemort kommer Boinstitutet att erbjuda en studio i centrala Stockholm samt det tekniska stöd som behövs för att göra ett professionellt webbsänt seminarium. Genom att samla alla bostadsseminarier under ett tak hoppas Boinstitutet kunna erbjuda arrangörer hjälp med marknadsföring av sina programpunkter, som tillsammans med en snygg inramning förhoppningsvis kan få fler att surfa in, lyssna och delta i bostadssamtalen.

– Precis som under vanliga Almedalsveckan tittar vi på möjligheten att arrangera mingel och eftersnack med digitala hjälpmedel. Vi välkomnar alla att anmäla intresse och kontakta oss om ni vill veta mer eller på något sätt vill samarbeta, säger Moa Andersson.

 

Länk till intresseanmälan kommer finnas här den 8 april.

 

Kontaktuppgifter till Boinstitutet här.