Twitter logo

Seminarium: All Inclusive – framtidens hyresrätt?

Varje år lockas tusentals människor att lämna villan och lägenheten för att bo bekvämt och tillsammans med andra på ett all inclusive-hotell. Tänk om de kunde skippa flygresan och bo som på hotell, fast hemma året runt.

Anmäl dig här

Den tanken utvecklar Boinstitutet i en rapport, framtagen av Spacescape, där tre av Sveriges största charterbolag intervjuats för att ta reda på vad bostadsbolagen kan lära av hotellbranschen.

Syftet med undersökningen är att ta fram förslag på hur man kan utveckla hyresrätten och öka boendekvaliteten med inspiration från charterbolagen, som varje år lockar tusentals resenärer att lämna villan och lägenheten för att bo bekvämt på All Inclusive.

Datum: 5 februari
Tid: 15:00-16:20, följt av mingel
Plats: Stockholm Under Stjärnorna, Brunkebergstorg 4, Stockholm. Samma ingång som TAK. Ta hissen till våning 13.

Program

Alexander Ståhle, VD, Spacescape och Karin Lundgren, samhällsplanerare, Spacescape, presenterar rapporten och reflekterar över förslagen gällande vad bostadsbolagen kan lära av hotellbranschen.

Christian Lundén, Director of Future Business, Nordic Choice kommenterar och utvecklar rapportens innehåll med insikter och erfarenheter från hotellbranschen.

Margareta Björkvald, förhandlingsansvarig, Hyresgästföreningen och Martin Lindvall, samhällspolitisk chef, Fastighetsägarna, samtalar om juridiska och ekonomiska möjligheter och risker med att utveckla bostäder som erbjuder koncept liknande all inclusive-hotell.

Sören Runsteen, VD, Bovieran, Katarina Liljestam Beyer, VD, Colive och Annika Edström, head of What´s Next, Cushman & Wakefield, samtalar om all inclusive som koncept för framtidens, och dagens, hyresrätt.

Johan Braw, VD, Sölvesborgshem, Eva Nordström, VD, SKB och Johan Knaust, VD, K2A, samtalar om vad som är genomförbart i deras organisationers bostadsområden för att uppgradera hyresrätten till ett all inclusiveboende, samt om vad som behöver hända politiskt för att hyresrätten ska bli en modernare och mer attraktiv boendeform.

Samtalen leds av Erik Normark, kommunikationsansvarig, Boinstitutet.
Vid frågor, kontakta Boinstitutets verksamhetsledare Moa Andersson: moa.andersson@boinstitutet.se, 076 125 11 01.