Twitter logo

Bopriset- till minne av Josef Frank, delas ut den 14 nov på Nationalmuseum- och du är varmt välkommen!

Bopriset uppmärksammar och belönar ett kvalitativt och attraktivt bostadsbyggande- för alla. Bland de 60 inkomna nomineringarna har en vinnare och tre hedersomnämnanden valts ut. Kom till Nationalmuseum 14 november för Boprisets prisutdelning och seminarium.

Anmäl dig nu

Bopriset – till minne av formgivaren och arkitekten Josef Frank, uppmärksammar och belönar ett kvalitativt och attraktivt bostadsbyggande- för alla. När nomineringstiden gick ut den sista september hade juryn 60 nomineringar (mot 40 förra året) att ta ställning till och bland dessa har nu en vinnare och tre hedersomnämnanden valts ut.

Bopriset delas ut i samband med ett seminarium om de städer som nu växer fram och de städer som växer snabbare än någonsin tidigare. Hur skapar man en stad där människor vill bo idag, men också i framtiden?

 

Program

Peter Majanen, VD och grundare, Quattroporte, spanar på en tid när städer inte längre växer organiskt.

Christer Larsson, tidigare stadsbyggnadsdirektör, Malmö och tidigare riksarkitekt, adjungerad professor i arkitektur, Lunds universitet, samtalar med Kristina Zakrisson, kommunstyrelsens ordförande i Kiruna mellan 2011 och 2018, om det mod och de visioner som krävs när man ska bygga nya stadsdelar eller en helt ny stad.

Evelina Fahlesson, ordförande i bygg- och miljönämnden, Skellefteå, samtalar med Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande, Botkyrka, om de frågor man måste hitta svar på för att lyckas med samhällsomvandlingen.

Soraya Axelsson, projektchef, H22, Helsingborg, och Viktoria Walldin, socialantropolog, White, samtalar om varför man först måste ta reda på  hur de som ska bo i det nya vill ha det.

Nils Gustafsson Frecke, arkitekt, Brunnberg Forshed samt deltagare  i  Ax:son stiftelsens sommarskola för arkitekter som vill bygga i klassisk stil, Agnes Paljak, arkitekt, General Architectures, och Erik Stenberg, bostadsforskare och expert på miljonprogrammet, diskuterar varför vi älskar och vill bo i en del hus, men avskyr andra.

Maria Veerasamy, VD, Svenskt Tenn, berättar om Svenskt Tenns engagemang i Bopriset och om Josef Frank.

Prisutdelning och samtal med vinnaren av Bopriset 2019.

Seminariet och samtalen leds av Caroline Szyber, rådgivare i bostadsfrågor och tidigare bostadspolitisk talesperson, KD.

 

Frågor?

Kontakta verksamhetsledare Moa Andersson, moa.andersson@boinstitutet.se eller kommunikationsansvarig Erik Normark, erik.normark@boinstitutet.se

Läs mer om Bopriset här: https://www.boinstitutet.se/bopriset/