Twitter logo

Bopol Topp 10 – mingel och samtal

Den 10 oktober släpps rapporten Bopol Topp 10, där Boinstitutet rankat Sveriges flitigaste och kanske mest inflytelserika bostadspolitiska skribenter och debattörer.

Anmäl dig nu

Program

Simon Imner, analytiker på Tyréns, presenterar Boinstitutets rapport Bopol Topp 10 – Vem äger bostadsdebatten?

Analysföretaget Meltwater presenterar Tio i topp-listan för #bopol på Twitter.

Samtal om hur svensk bostadspolitik mår med förinspelad intervju med Fredrik Gertten, regissör av filmen PUSH, med efterföljande kommentar och samtal IRL med Maria Ludvigsson, ledarskribent på SVD och Lisa Pelling, utredningschef på Arena idé.

Samtal om bostadsdebattens betydelse för politiken med Robert Hannah, Liberalernas bostadspolitiska talesperson, Jan Valeskog, oppositionsborgarråd (S) med ansvar för stadsbyggnadsfrågor i Stockholm stad samt Caroline Szyber, rådgivare inom bostads- & byggfrågor och tidigare bostadspolitisk talesperson för Kristdemokraterna.

Som avrundning intervju med Sveriges flitigaste bopol-skribent. Vem det är får du veta den 10 oktober.

Moderator: Li Pamp, journalist och programledare.

Vi ses!

 

Om rapporten

Bopol Topp 10 är framtagen av Boinstitutet i samarbete med Tyréns och är en kartläggning av opinionstexter om bostadsfrågor publicerade i svenska dagstidningar under ett år tillbaka. Rapporten besvarar vilka avsändare som stått för flest artiklar och vilka teman som varit mest tongivande under året.

-Syftet med Bopol Topp 10 är att få fler att skriva om bostadsfrågor, genom att uppmärksamma dem som faktiskt gör det, men också lyfta en diskussion om hur debatten förs, vilka frågor som ges utrymme och vad vi kanske borde prata mer om för att få en bostadspolitik som är långsiktigt hållbar. För i slutändan påverkar debatten politiken om vad och för vem det byggs, säger Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet.

Rapporten publiceras på boinstitutet.se den 10 oktober

Frågor? Kontakta verksamhetsledare Moa Andersson på moa.andersson@boinstitutet.se eller 076 125 11 01.