Twitter logo

Börjar social bostadspolitik med (S)?

Sverige behöver en brett förankrad och socialt hållbar bostadspolitik. Överenskommelsen mellan de två regeringspartierna samt Centerpartiet och Liberalerna innehåller 73 punkter, men bara fyra om bostadspolitiken, och åtgärder för att underlätta för de som står längst från bostadsmarknaden saknas helt.

Det finns inte någon skillnad i angelägenhet vad gäller regering eller opposition, bostadsförsörjningen är avgörande för människors möjlighet till utbildning, arbete och för Sveriges tillväxt.

Välkommen till ett seminarium om vad den nya regeringen behöver göra för att skapa förutsättningar för en brett förankrad och långsiktig bostadspolitik, varför detta inte kan vänta och vad kommunerna gör med dagens förutsättningar för att lösa bostäder för alla plånböcker.

 

Program

Kommunernas bostadsförsörjningsansvar

Ebba Östlin, KSO, Botkyrka
Kristina Edlund, tidigare KSO, Linköping

Bostäder för alla

Jonas Nygren, förbundschef, Hyresgästföreningen
Lena Micko, andra vice ordförande, SKL
Ulf Rohlén, VD, Örebrobostäder. Om Öbo-modellen med hyresrabatt

Vad säger forskningen?

Anna Granath Hansson, bostadsforskare, KTH

Rikspolitikens ansvar

Johan Löfstrand, bostadspolitisk talesperson, Socialdemokraterna

 

Moderator: Caroline Szyber, tidigare bostadspolitisk talesperson, Kristdemokraterna

 

För de som är intresserade att komma och lyssna till seminariet och inte är anmälda till Socialdemokraternas kongress, kontakta Boinstitutets verksamhetsledare Moa Andersson för att bli anmälda som besökare: moa.andersson@boinstitutet.se.

 

Mer information om seminarielokalen här