Twitter logo

Välkommen till lanseringsmingel- Bopriset 2019!

Den 4 juni går startskottet för jakten på vinnaren av Bopriset 2019. Varmt välkommen till Nationalmuseum för lanseringsmingel och samtal.

Anmäl dig här

Förra året delades Bopriset – till minne av Josef Frank ut för första gången.Vinnaren blev Helsingborgshem, för att man med stor respekt för de boendes villkor och önskemål rustat upp det klassiska miljonprogramsområdet Drottninghög. Prissumman, på 100 000 kronor, kommer användas i sommar för simskola för barnen i området. Den 14 november presenteras vinnaren av Bopriset 2019 i samband med ett seminarium i Stockholm.

Program 4 juni

Samtal med Helena Kåberg, intendent, Nationalmuseum, om den framgångsrika renoveringen och återinvigningen av museet, Maria Veerasamy, VD, Svenskt Tenn, om formgivaren Josef Frank, inredningen av Beijerska rummen samt om samarbetet med Bopriset. Li Pamp, journalist och programledare, Erik Stenberg, KTH-forskare och expert på Miljonprogrammet, och Viktoria Walldin, socialantropolog, White Arkitekter, om olika sidor av Josef Franks liv och arbete, men med fokus på varför han idag är en viktig inspirationskälla när det gäller bostaden samt bostadsbyggandets betydelser för ett hållbart samhälle.

Läs mer om platsen, Beijerska rummen på Nationalmuseum, här

 

Datum: 4 juni

Tid: 16:00-17:00

Plats: Beijerska rummen, Nationalmuseum

 

Frågor? Kontakta verksamhetsledare Moa Andersson på moa.andersson@boinstitutet.se eller 076 125 11 01.

Varmt välkommen!