Twitter logo

Crowdfoundade hyresrätter i trästomme

ETC Bygg färdigställer nu Sveriges första crowdfoundade hyresrätter i Västerås, där det första spadtaget togs av bostadsminister Per Bolund. Är de en del av lösningen på bostadskrisen?

Husen uppförs i massivträstomme och som passivhus och har även tilldelats markanvisningar i Växjö och Malmö. Joakim Kaminsky (Kjellgren Kaminsky) och Hans Eek (ETC Bygg) berättar både om husens arkitektur och innovativa finansieringsmodell.

Kjellgren Kaminsky Arkitekter

Kjellgren Kaminsky är arkitekter för ETC Bygg, som just nu uppför Sveriges första Crowdfoundade hyresrätter i trästomme. Kjellgren Kaminsky startades 2007 av Fredrik Kjellgren och Joakim Kaminsky. Sedan dess har kontoret utvecklats till att bli en av Sveriges mest lovande byråer med flera prisbelönta projekt och ett stort fokus på hållbarhet.

kjellgrenkaminsky.se

Joakim Kaminsky

Arkitekt

Joakim startade 2007 Kjellgren Kaminsky tillsammans med Fredrik Kjellgren efter att de vunnit den internationella arkitekttävlingen för Strandbadens dansrestaurang. Joakim har tilldelats Carl Larsson stipendiet, Ung Svenska Form samt vunnit pris för bästa vision vid World Architecture Awards. Han har bla arbetat på UN-Studio i Holland och Wingårdhs arkitekter i Göteborg.

Hans Eek

Arkitekt

Hans Eek var med och utvecklade passivhustekniken och har belönats för sitt hårda arbete för att den ska fortsätta utvecklas och spridas. Nu vill Hans Eek bygga plusenergihus med hjälp av crowdfunding med ETC Bygg.

Kontaktperson

Joakim Kaminsky