Twitter logo

Finansiering för fler bostäder

65 000 nya bra bostäder varje år, till låg kostnad och låg risk för stat och samhälle. Hur då? Ragnar Bengtsson, bostadsmarknadsanalytiker, presenterar Hyresgästföreningens plan för ett stabilt bostadsbyggande för alla. Martin Hofverberg, chefsekonom, ställer frågorna

Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen är en medlemsstyrd organisation. Föreningen representerar alla hyresgäster och har över 500 000 medlemmar. Vår vision är ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. Vi arbetar för att alla ska ha rätt till en god bostad till en rimlig kostnad, såväl idag som i framtiden.

www.hyresgastforeningen.se

Ragnar Bengtsson

Bostadsmarknadsanalytiker, Hyresgästföreningen

Ragnar Bengtsson är nationalekonom, utredare och pedagog. Numera bostadsmarknadsanalytiker på Hyresgästföreningen, tidigare vid EY och Institutet för Framtidsstudier. Ragnar har flerårig erfarenhet som utredare men även från undervisning i grundskola och universitet, alltid med fokus på ekonomin och allas rätt till ett värdigt liv.

Martin Hofverberg

Chefsekonom

Martin Hofverberg är utbildad företagsekonom från Uppsala Universitet med mångårig erfarenhet av bostadsbranschen och bostadspolitiken. Från 2017 är Martin chefsekonom på Hyresgästföreningen och leder till vardags de utredare som tar fram organisationens rapporter och förslag till policy.

www.hyresgastforeningen.se

Kontaktperson

Ragnar Bengtsson