Twitter logo

Från klimatbov till klimatbo - hur kan bostaden bli mer hållbar 2030?

Sverige behöver 640 000 nya bostäder fram till 2027. Men under denna period behöver vi också kraftigt reducera vår klimatpåverkan. Och vi behöver inte bara bygga bostäder på ett klimatsmart sätt, utan också bygga bostäder som uppmuntrar och förenklar för en hållbar livsstil för de som bor i dem.    
 
I detta seminarium tar vi avstamp i en undersökning som Skanska låtit göra som handlar om framtidens bostad år 2030. Närmare 80 procent uppger att man vill bo i en miljövänlig och hållbar bostad, men hur ser vi till att möjliggöra det? Vilka uppoffringar och beteendeförändringar är vi villiga att göra för klimatets skull? . Dessutom frågar vi oss vilka krav som måste ställas på politiken för att framtidens bostad ska vara ett klimatbo och inte en klimatbov.

Mer information kommer

Skanska

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, kommersiella lokaler och bostäder. Vi behöver förstå och möta framtidens utmaningar idag. Tillsammans med kunder, politiker och investerare ser vi till att det händer. Vi leder samhällets klimatomställning och bygger för sammanhållning och framtidstro. Det är så vi bygger ett bättre samhälle.

 

skanska.se

Emma Hult

Riksdagsledamot och ordförande i Civilutskottet samt bostadspolitisk talesperson för Miljöpartiet

Katarina Graffman

Doktor i antropologi och en erfaren medie- och konsumentantropolog.

Ägare till Inculture som hjälper företag att förstå konsumenternas beteende och preferenser för att utveckla varumärken, produkter och marknadsföringsstrategier.

Mikael Matts

Vice vd, Hus Bostäder på Skanska Sverige

Daniella Waldfogel

Moderator

Näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare

Kontaktperson

Sofie Feuk