Twitter logo

Goda Grannar - tillsammans klarar vi krisen

Goda Grannar minskar utsatthet och oro. Kan civilsamhället ihop med politiken dämpa effekterna ännu mer? 
 

Över en natt förändrades tillvaron för den svenska befolkningen. Myndigheter och politiker uppmanade till social distans. Större sammankomster förbjöds. Människors oro över hälsan, kostnader och jobben växte. I krisläget hittade Hyresgästföreningen snabbt en ny viktig roll – att matcha människor i behov av hjälp med människor som ville hjälpa – projektet Goda Grannar.  

Matchningsarbetet innebär att tusentals hyresgäster hjälper och stöttar medmänniskor i grannskapet. Samtidigt gör Hyresgästföreningen omfattande undersökningar om hur hyresgäster upplever krisen och hur den berör deras privatekonomi. Resultatet av undersökningarna kommer att presenteras på webinaret. Hur kan Hyresgästföreningen tillsammans med ledande politiker hitta lösningar på de ekonomiska utmaningar vi står inför för att mildra effekterna av coronakrisen? 

Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen arbetar för allas rätt till en god bostad till en rimlig kostnad, ett uppdrag man burit sedan 100 år. Tillsammans med våra medlemmar driver vi samhällsförändringar med hyresgästens bästa för ögonen. Hyresgästföreningen verkar för att förändra och förstärka den svenska modellen på hyresmarknaden och för att stärka hyresgästernas ställning. 

Hyresgastforeningen.se

 

 

Marie Linder

Förbundsordförande, Hyresgästföreningen

Marie är Hyresgästföreningens förbundsordförande och har varit aktiv i organisationen i över 20 år. Hon har ett starkt engagemang för allas rätt till en bra bostad och för Hyresgästföreningen som folkrörelse. Marie brinner extra mycket för rättvisefrågor, hyresgästers rättigheter och hyresrättens status som boendeform. Hon vill också utveckla Hyresgästföreningen till en stark organisation för hyresgästers rättigheter och genom att stärka de över 10 000 förtroendevalda som är verksamma. 

Martin Ådahl

Centerpartiets chefsekonom och arbetsmarknadspolitisk talesperson

Emelie Löthgren

Moderator. VD, A Beautiful Soup

Kontaktperson

Nanna Mannerfelt