Twitter logo

Har jag råd att studera?

Bostadsbristen är ett av de största hindren för att kunna välja studier. Det är helt enkelt svårt att hitta en bra bostad till en studentbudgetvänlig hyra i eller i närheten av de flesta studieorterna. Lärosäten börjar oroa sig för att inte kunna säkra bred rekrytering, och studenter tvingas gång på gång ställa sig frågan: har jag råd att studera?

Under coronapandemin har detta problem blivit ännu tydligare. Regeringen tillskjuter fler utbildningsplatser, men inte fler bostäder. Det går inte ihop. Vi behöver bygga mer och ett varierat utbud att bostäder som studenter kan efterfråga, framförallt om vi även ska främja det livslånga lärandet, som innebär att många av oss kommer behöva ställa om en eller flera gånger i livet. Med coronakrisen har också behovet av att kunna jobba hemifrån ökat, och det är viktigt att hemmet kan vara trygg plats att arbeta ifrån.

Häng med i ett samtal om läget här och nu – och vad vi ser som den nödvändiga vägen framåt!

SSCO och SFS

Stockholms studentkårers centralorganisationer (SSCO) och Sveriges förenade studentkårer (SFS)SSCO och SFS är sammanslutningar av studentkårer i Stockholm respektive Sverige.

SSCO 

SFS

 

Oskar M Wiik

Ordförande för SSCO Stockholms studentkårer

Linn Svärd

Tillträdande vice ordförande för Sveriges förenade studentkårer, SFS

Kontakt

Hanne Nordqvist, SSCO

polsekr@ssco.se