Twitter logo

Mingel: Magiska barnarkiekter

Vad?
Välkomna arkitekter, politiker, byggherrar, konstnärer, kulturskapare, samhällsvisionärer, unga och vuxna!
Magiska Barnarkitekter bjuder in till 12-stegsmöte för medberonde till Ekocid, dvs alla er som i sin yrkesroll ofrivilligt bidrar till klimatförändringarna. Vi hoppas att ni vill dela med er av era dagliga utmaningar, tillkortakommanden och segrar.

Målet med mötet är att du efteråt ska känna "sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden". Dvs känna pepp på att ta en dag i taget för att göra medvetna och modiga steg i ditt yrkesutövande för att sluta möjliggöra Ekocid. Bjud in dina vänner med dåligt samvete så de får känna samhörighet och dina vänner med gott samvete så de får berätta hur de orkar stå upp för klimatet!

Var? Länken här:

https://us02web.zoom.us/j/82397627409?pwd=OGJzL0d2cUlzU1BBZUhlTys4WmJZQT09

Meeting ID: 823 9762 7409

Password: 181894

Varför?
Vi tror att vuxna med makt behöver mötas för att släppa skam över hur svårt det är att vända skutan och göra rätt. I hela världen träffas vuxna i hemliga rum på 12-stegsmöten, för att tillsammans tillfriskna från alkohol-/drog-/sex-/relations-/mat-/spel-/skuld--missbruk. Magiska Barnarkitekter ser likheter i hur vuxna inom stadsutveckling vill "tillfriskna" från sitt möjliggörande av och medberoende till Ekocid, men inte klarar det på egen hand och därför behöver sina egna möten.

Hur?
Ingen anmälan krävs, bara att logga in i videokonferensen, det gör inget om du är sen och du får lämna minglet när du vill!
1. Tryck på mingel-länken
2. Knappa in passwordet
3. Lyssna till andra
4. Dela dina utmaningar, vad du gjort bra, vad du kan göra bättre, och vad du behöver hjälp med för att sluta möjliggöra Ekocid.
Dela bara om du vill, det går bra att bara lyssna!

Klädsel: Alla som deltar i mötet är anonyma, tänk på att skyla ansiktet eller håret om du inte vill bli igenkänd. Det kan muntra upp mötet för alla om du har mask eller peruk, men det får inte ta fokus från vårt tillfrisknande och bör ej kommenteras, även om det är väldigt kul.

HUR FUNGERAR DIGITALA ALMEDALEN?
Digitala Almedalen c/o Boinstitutet fungerar som en vanlig Almedalsvecka, om än digitalt. Tre dagar arrangeras tillsammans med femtio inbjudna organisationer över sextio webbsända seminarier och mingel med tema bostäder och samhällsutveckling. Digitala Almedalen är gratis och öppet för alla!

VAR KAN JAG SE SEMINARIERNA?
Digitala Almedalen kommer direktsändas på Facebook och Boinstitutets hemsida. På hemsidan kommer du också kunna se de flesta seminarierna i efterhand. https://www.boinstitutet.se/almedalen/

16:00 - 16:10

Välkomnande intro till nykomlingar och dagens text

16:10 - 16:15

1 minuts Klimat-Meditation (perfekt för ovana mediterare)

16:15 - 16:45

Fria delningar om dina utmaningar, tillkortakommanden och segrar (ca 2-5 min)

16:45 - 17:00

Avslutande tack till alla som kom och frivillig person anmäler sig för att hålla nästa möte

Facebook-eventet: https://www.facebook.com/events/270019637418334/


Magiska barnarkitekter

Magiska barnarkitekter påminner vuxna om betydelsen av ett barnperspektiv i stadsplaneringen, där ingenting är självklart och allt är möjlig.