Twitter logo

Nudging inom fastighet och bygg – så gör du det lätt att göra rätt

Nudging handlar om att med hjälp av psykologi och design, designa valsituationer som gör det lätt att göra lätt. Du får en speeddejt med nudging i praktiken och höra om hur Beteendelabbet lyckades öka återvinning med 90 ton på en byggarbetsplats och öka säkerhet på en annan genom att öka tillbudsrappportering med 87 procent.

Hör också om hur de tagit fram ett gratis nudgekit för att hjälpa folk följa riktlinjer och minska smittospridning av covid-19.

Beteendelabbet

Beteendelabbet är Sveriges första beteendebyrå. Tillsammans med sina kunder kombinerar de psykologi, beteendeekonomi och design för att skapa produkter, tjänster och platser för framtiden. Deras lösningar har fokus på att uppnå affärsnytta med positiv förändring för både planeten och individen.

beteendelabbet.se

 

Linda Lindström

Beteendestrateg & medgrundare Beteendelabbet

Linda är en av Sveriges främsta experter på nudging. Som beteendestrateg på Beteendelabbet arbetar hon dagligen med att tillämpa beteendeinsikter i organisationers interna och externa affärsutveckling mot resultatinriktad beteendeförändring. Tillsammans med Beteendelabbet har hon skrivit handboken ”Nudging i praktiken: Så gör organisationen det lätt att göra rätt” för Natur & kultur.

Kontaktperson

Linda Lindström