Twitter logo

Mingel: Ska vi flytta ihop? Coliving och cohousing för seniorer

Intresset för att bo i gemenskap är stort, inte minst bland seniorer. Men i Sverige byggs få hus med gemensamma ytor jämfört med grannlandet Danmark. Kan vi ändra på det? Hur vill du bo, vad skulle du välja om du själv var med och planerade din framtida bostad?

I detta mingel vänder vi oss till dig som är senior för att lyssna in dina boendedrömmar och bostadsbehov. Vi berättar om skillnaderna mellan coliving (kollektivboende, delningsbostäder) och cohousing (kollektivhus, bogemenskap). Vi kikar på några inspirerande exempel och diskuterar.
Arrangörer av minglet är Anna Sundman och Karin Kjellson, bägge arkitekter på Theory Into Practice, samt Beatrice Nordling, verksamhetsutvecklare på Uppsalahem. Vi kommer även bjuda in gäster som arbetar för och med seniorers goda boende i gemenskap, eller som själva bor kollektivt.

Kanske hittar du dina framtida grannar? Välkommen!

Länk till minglet:

https://us02web.zoom.us/j/82397627409?pwd=OGJzL0d2cUlzU1BBZUhlTys4WmJZQT09

Meeting ID: 823 9762 7409

Password: 181894

Theory Into Practice

TIP är arkitekter som vågar tro på en bättre framtid. Vi har gett oss själva ett nytt och större uppdrag: att utifrån de stora samhällsutmaningarna föreslå nya lösningar. För arkitekturen har enorm potential som samhällsbyggande verktyg.
TIP är aktuella med bostadsutformning för gemenskap i de två innovationsprojekten “Max 4 Lax” och “DiverCity – byggemenskaper för mångfald i stadsbyggandet”.

www.theoryintopractice.se

Anna Sundman

Arkitekt SAR/MSA och medgrundare till Theory Into Practice

Anna Sundman är arkitekt SAR/MSA och medgrundare till Theory Into Practice, och arbetar med analys, design och innovation för att möta samhällsutmaningar. Anna leder Max 4 Lax, ett Vinnovafinansierat innovationsprojekt där nya coliving-lösningar testas genom en bred aktörssamverkan. Max 4 Lax siktar på att utveckla och testa en ny typ av boendemiljö med mer gemenskap i vardagen.

www.theoryintopractice.se

Karin Kjellson

Arkitekt SAR/MSA och medgrundare till Theory Into Practice

Karin Kjellson är arkitekt SAR/MSA och medgrundare till Theory Into Practice, och arbetar med analys, design och innovation för att möta samhällsutmaningar. Karin är koordinator för DiverCity, ett samverkansprojekt med 19 organisationer som ska bana väg för fler byggemenskaper i Sverige. Målet är att öka det användardrivna byggandet, eftersom människor som bygger med hjärtat skapar riktigt bra livsmiljöer.

www.theoryintopractice.se , www.divcity.se

Beatrice Nordling

Verksamhetsutvecklare på Uppsalahem

Ansvar för ett flertal utvecklingsprojekt samt för bostadsmarknadsfrågor på Uppsalahem. Jobbar just nu med en förstudie kring innovationsprojektet Max 4 lax, en boendeform för målgruppen äldre kvinnor med låg pension.

www.uppsalahem.se

Kontaktperson

Anna Sundman